Wednesday, July 6, 2011

Cameron Highlands: Butterfly Farm

Ok entry bersambung :P

Keluar jer dari Rose Valley, terus gerak ke Butterfly Farm. tapi sempat jugak singgah kejap dekat kedai2 kat luar tu, beli stroberi :P. katanya dekat Cameron, merata-rata orang jual stroberi. iman tarak kuat ooo.

Memang sepanjang kat sana asyik telan buah tu jer lah. breakfast stroberi, lunch stroberi, dinner stroberi, nak tido pown sempat lagi suap masuk dalam mulut tu! hehehe. tapi yang peliknya, bila dekat bawah ni, i mean bukan dekat Cameron, takde nya aku teringin nak makan. tengok dekat pasaraya tak pernah pulak aku beli. tapi kat sana lain macam sukanya. pelik kan?

Ok2 lah. kita sambung story pasal Butterfly Farm ni. dekat jer rupanya dengan hotel yang kami stay. dah hampir ke puncak dah. fees masuk RM5 untuk adults. budak2 lupa lah.


Rama2 banyak tapi kebanyakannya dari species yang sama. seronok bereksperimen ambik gambar guna henpon sebenarnya ;)


Kat sini pown ada jugak pameran serangga2 pelik, serangga2 menggelikan. uuuuuuuuuuu takmo sebut, meremang! yang serangga2 pelik tu banyak jugak aku ambik gambar. tapi bila nak post sini rasa geli plak. takpe aku simpan bikin pusaka jer la yer?

Seterusnya kami ke Cactus Valley.

To be continue :)

So Tata.

3 comments:

aTy _faRed~ said...

orang kate strawberri kat atas sane manis..memang sedap...tapi biler 'turun'..jadi masam...tak tau betul ke tak... huhu..[betul ker sarah..??]

mRs mysarah said...

betul kot. sebab bila turun bawah i dah tak selera sangat nak makan dah. hehe

anaztasias nora aira said...

hehehe tepat keje tunang nora dulu... sarah baru je turun OP razali pula baru offer nak shoot kat sana untuk sapa2 hehehe :)