Thursday, July 19, 2012

Cameron Highlands: YZ Agro Farm & Its Time To Go Home!

 Hari ke-3. dah2 la tu kan. balik lah herherher.


Budak kecik ni kan, orang duk sibuk mengemas, dia sibuk nak tido. bising gedegang gedegung pown bo layan dah. kalau tak bukan main telinga lintah. pantang bising sikit. ni siap kena kejut bila dah nak gerak. penat sangat ke nak??

"Hafiy nak tau tak, kalau tak salah la kan.. rasanya Hafiy pown dicipta di sini"

Hahahahahahahaha tetttttttttttttttttt.


Konon comel la tu tiru cara anak tido? hahahaha.


Mulanya elok jer dia tido. aku tinggal la keluar bilik. bila masuk, tengok dah macam ni.


Hak hak hak hak. bukan salah Ibu yer, Hafiy yang ganas sangat tangan tu hohohoho.


Bagi can la i nak posing sikit :D


He loves mirror very very very very very much. macam ni lah aksi dia tiap kali tengok cermin tau. agaknya ni yang dia pk kot, "Eh sape budak comel tu???!!" hehehehe ok mak dia memang perasan. obses dengan anak sendirik. tapi memang comel okayyy. tiap kali tengok cermin dia sengih, tengok cermin dia sengih. geram rasa nak gigit jer!

Budak kuning vs budak merah 

"Mama.... kita nak jugak monkey ni!" =))

Budak merah bersama Gugu si Monkey :P 

Then seperti dirancang kami terus gerak ke YZ Agro Farm.


Ok untuk makluman cite Vanilla Coklat penah buat shooting kat sini. thats y my adik ipar tersangatlah mau datang. aku rasa dulu tak ramai pown tau tempat ni kot. bila masuk tibi makin femes uolls :D. tapi memang tempat ni baru jer bukak pown. dalam setahun macam tu.

Tapi tempat ni memang sangat nice lah. lain dari strawberry farm yang aku biasa tengok. and yang penting tempat ni wholly own by Bumiputra. kat cameron ni berapa sangat la tempat yang dimiliki sepenuhnya oleh Bumiputra. most of them Chinese and Indian. so kira tempat ni hebat la kan hehehe.
Update: YZ Agro Farm ni located dekat Kampung Taman Sedia. satu perkampungan melayu yang sangat cantik. kalau lalu ikut Tapah, akan jumpa signboard kampung ni, dekat Tanah Rata kalo tak silap

Sini jugak ada gerai jual nasik lemak, mee kari.. apa tah lagi. buah strawberry, jam, air, macam biasa lah. tapi keluaran Agro Farm ni sendiri.


Budak yang pada awalnya sangatlah seronok ketawa mengekek2, dan akhirnya meraung mau tido. sajer je lah Hafiy ni tau!

Dan tak lupa makan scones lagi! 


Scones dia sangat sedap okayyy. strawberry jam dia pown just nice. aku hangkut jugak lah satu jar bawak balik hehehe. yang kaler merah tu plak jelly drink. sedap, boleh tahan.

Pastu kami teruk gerak balik....

Mereka yang lagi 2 kereta nak ke BOH Tea Plantation yang aku pegi hari sebelumnya, tapi oleh kerana hujan, terpaksalah dibatalkan. naseb baik kami dah pegi dulu hehehehe :P

So semua konvoi balik sekali jer lerrr :D

Masa turun, singgah beli petai dulu lah!


Tak tahan aku tengok petai yang berjuntai2 kat tepi jalan tu. gemok2 okayy petainya. tapi mahal. 8 papan 10hengget. lebih kurang dengan harga yang aku biasa beli pulak. tapi yang specialnya petai ni memang gemoks2. baru sekali jer masak. dah kopek siap2, simpan peti ais. huiii sayang jer rasa nak makan hahahaha voley??

Jadi tamatlah sudah pengembaraan kami di Cameron Highlands untuk kedua kalinya. eh2 tapi dengar cerita masing2 pakat nak repeat lagi. sebabnya nak borong PETAI hahahahahaha.

So Tata.

1 comment:

Ann@zanyra said...

xtry pulak scone die ritu..tp mmg cantik kan farm die..strawberry milkshake die sedap, should try!
ha..petai kami beli dekat2 ngn kea farm tu geram jugak tgknye..7papan, 5ringgit:)